Omgeving Tubbergen

De gemeente Tubbergen bestaat uit negen kerkdorpen, te weten: Albergen, Fleringen, Geesteren, Harbrinkhoek-Mariaparochie, Langeveen, Manderveen, Reutum, Tubbergen en Vasse. De gemeente behoort tot de middelgrote gemeenten van Nederland.

Ootmarsum.

Ootmarsum wordt ook wel siepelstad genoemd. De siepel (ui) wordt in overdrachtelijke zin ook als toeristische trekpleister gebruikt. Drie keer per jaar tijdens de bouwvakvakantie is er een siepelmarkt, die bezoekers trekt uit de wijde omgeving.

In Ootmarsum zijn veel vakwerkhuizen te vinden. In Ootmarsum zijn veel galerieën gevestigd, en ook op straat is veel kunst te vinden. In het centrum van Ootmarsum bevindt zich de H.H. Simon en Judaskerk, een dertiende-eeuwse pseudobasiliek in Westfaalse romanogotiek met een laatgotisch koor en tweede transept, opgetrokken uit Bentheimer zandsteen. De kerk is in 1969 gerestaureerd.Nederlands-hervormde kerk, gebouwd in 1810 aan de Ganzenmarkt. Het stadhuis van Ootmarsum dateert (deels) uit 1778. In het openbaar groen aan de Smithuisstraat is op de grond een zogenaamde analemmatische zonnewijzer aangebracht waarin men zelf, door in het midden te gaan staan, als zonnewijzer fungeert en het juiste uur aanwijst. De jaarlijkse Flora Ootmarsum wordt gehouden sinds 1989. Jaarlijks trekt deze tentoonstelling van met name fuchsia’s circa 10.000 bezoekers. De Molen van Oude Hengel, een korenmolen uit 1872. Atelier van kunstenares Annemiek Punt. In haar glasatelier bevindt zich het ontwerp op ware grootte van het Jaïrusraam. Dit gebrandschilderde glas-in-loodraam is in 2006 geplaatst in de Nieuwe Kerk te Delft. Een deel van Ootmarsum is een beschermd stadsgezicht.

Wilt u meer informatie over Tubbergen klik dan hieronder op een onderwerp waar u meer over wilt weten.

Een uniek stukje in Noordoost Twente waar u ontvangen wordt met de bekende Twentse gastvrijheid.